Paslaugų kainoraštis
1970-01-01

Paslaugų kainoraštis

   Lopšelyje-darželyje teikiamos ikimokyklinio ir priešmokyklinio ugdymo paslaugos.

   Atlyginimo už vaikų, ugdomų pagal ikimokyklinio ugdymo programas, išlaikymą Anykščių rajono savivaldybės ugdymo įstaigose dydį ir tvarką nustato steigėjas Anykščių rajono savivaldybės taryba (sprendimais patvirtinti tvarkos aprašas ir jo pakeitimai prieduose).

    Atlyginimą už vaikų išlaikymą ugdymo įstaigose sudaro:

- 30 procentų bazinės socialinės išmokos dydžio mėnesinis atlyginimas ugdymo, higieninėms reikmėms tenkinti (ugdymui ir ugdymo(si) aplinkos kūrimui, ūkinėms ir higienos priemonėms, smulkiam remontui atlikti), nepriklausomai nuo lankytų dienų skaičiaus;

- atlyginimas už vaikų maitinimą (maisto produktams skiriamų lėšų dydis, įskaitant pirkimo pridėtinės vertės mokestį) už kiekvieną vaiko lankytą dieną:

Amžius

Pusryčiai EUR

Pietūs EUR

Vakarienė EUR

Iš viso

EUR

Vaikams iki 3 m.

0,66

1,50

0,70

2,86

Vaikams nuo 3 m.

0,89

2.00*

 

0,83

3,72

  *išskyrus vaikams, ugdomiems pagal priešmokyklinio ugdymo programą, kuriems skirtas nemokamas maitinimas, vadovaujantis Anykščių rajono savivaldybės mokinių nemokamo maitinimo mokyklose tvarkos aprašo, patvirtinto Anykščių rajono savivaldybės tarybos 2019 m. sausio 31 d. sprendimu Nr. 1-TS-15 „Dėl Anykščių rajono savivaldybės mokinių nemokamo maitinimo mokyklose tvarkos aprašo patvirtinimo“, 5¹ punktu

 Apskaičiuotas atlyginimas už vaikų išlaikymą sumokamas į Anykščių vaikų lopšelio-darželio Spindulėlis", įmonės kodas 190024265, sąskaitą LT957182100000142903.

   Atlyginimo už vaikų maitinimą lengvatų taikymas

1. Atlyginimas už vaikų maitinimą ugdymo įstaigose mažinamas 90 procentų, jeigu:

- šeima gauna socialinę pašalpą (pateikus Socialinės paramos skyriaus pažymą);

- ugdomas vaikas su negalia (pateikus Neįgalumo lygio pažymos kopiją). Šis papunktis netaikomas vaikams, kurie yra išlaikomi (nemokamai gauna nakvynę, maistą ir mokinio reikmenis) valstybės arba savivaldybės finansuojamose įstaigose arba kuriems įstatymų nustatyta tvarka yra skiriama globos (rūpybos) išmoka.

2. Atlyginimas už vaikų maitinimą ugdymo įstaigose mažinamas 50 procentų, jeigu:

- vaikas (vaikai) turi tik vieną iš tėvų *;

- šeima augina tris ir daugiau vaikų **;

- vaiko tėvas (motina) atlieka tikrąją karo tarnybą (pateikus tai patvirtinantį dokumentą);

- vaikas auga šeimoje, kurioje vienas iš tėvų (globėjų) mokosi mokymo įstaigoje kasdieniu mokymo proceso organizavimo būdu pagal pagrindinio arba vidurinio ugdymo programas arba nuolatine studijų forma. Lengvata taikoma tėvams (globėjams) iki 24 metų amžiaus.

* Lengvata taikoma, kai vienas iš tėvų miręs, atlieka bausmę įkalinimo įstaigoje, yra neveiksnus ar dingęs be žinios, kai nenustatyta tėvystė, pateikus atitinkamus dokumentus (mirties liudijimą, vaiko gimimo liudijimą bei kitus nustatytą faktą įrodančius dokumentus).

** Lengvata taikoma, kai šeimoje vaikai yra iki 18 metų ar vyresni kaip 18 metų, bet mokosi dieninėse visų tipų mokyklose iki 24 metų. Globojami vaikai, išlaikomi valstybės lėšomis, į vaikų skaičių lengvatai gauti neįskaičiuojami.

    Dokumentai, pagal kuriuos taikomos lengvatos, pateikiami priimant vaiką į ugdymo įstaigą, o vėliau  pasibaigus jų galiojimo laikui ar atsiradus sąlygoms, suteikiančioms (panaikinančioms) teisę į Tvarkos apraše numatytas lengvatas. Pateikus dokumentus, mokestis už praėjusį laiką neperskaičiuojamas, lengvata taikoma nuo kito mėnesio pirmos dienos, išskyrus atvejus, kai lengvatą suteikiančiuose dokumentuose nurodoma kitaip.

    Jeigu vaikas ugdymo įstaigoje būna ne visą dieną, tėvai (globėjai), pateikę prašymą ugdymo įstaigai, ne trumpesniam kaip vieno kalendorinio mėnesio laikui, gali atsisakyti pusryčių ir/arba vakarienės. Atitinkamai mažinamas mokestis už vaikų maitinimą.

   Mokestis už vaiko išlaikymą lopšelyje-darželyje turi būti sumokėtas už einamojo mėnesio ataskaitinį laikotarpį iki kito mėnesio 25 dienos. Vaikui išvykstant mokestis sumokamas paskutinę lankymo dieną.

  Jeigu atlyginimas už vaikų išlaikymą nesumokamas už du mėnesius, ugdymo įstaigos vadovas turi teisę išbraukti vaiką, ugdomą pagal ikimokyklinio ugdymo programą, iš ugdymo įstaigos sąrašų, tačiau ne anksčiau kaip praėjus 15 dienų nuo dienos, kai apie tokį sprendimą raštu informavo vaiko tėvus, globėjus. Į kitą įstaigą vaikas priimamas tėvams (globėjams)visiškai atsiskaičius su ankstesne ugdymo įstaiga. 

Atlyginimo už vaikų, ugdomų pagal ikimokyklinio ugdymo programas, nustatymo tvarkos aprašas, aktuali redakcija
Atlyginimo už vaikų , ugdomų pagal ikimokyklinio ugdymo programas, išlaikymą Anykščių rajono savivaldybės ugdymo įstaigose tvarkos parašas, aktuali redakcija nuo 2023-09-01
15 d. valgiaraštis 1-3 m. amžiaus vaikų grupė
15 d. valgiaraštis 4-7 m. amžiaus vaikų grupė
Prašymas taikyti mokesčio lengvatą
Prašymas taikyti mokesčio lengvatą
Atlyginimo už vaikų, ugdomų pagal ikimokyklinio ugdymo programas, išlaikymą Anykščių rajono savivaldybės ugdymo įstaigose tvarkos aprašas aktuali redakcija nuo 2022-08-01
Atlyginimo už vaikų , ugdomų pagal ikimokyklinio ugdymo programas, išlaikymą Anykščių rajono savivaldybės ugdymo įstaigose tvrakos aprašas
Maitinimo organizavimo Mokykloje tvarkos aprašas
Informacija apie maitinimo organizavimą
Informacija apie vaikų maitinimą
Informacija apie maitinimo organizavimą
Nuorodos