Grūdiniai produktai – sveikatai palankios mitybos pagrindas
2019-02-13
Grūdiniai produktai – sveikatai palankios mitybos pagrindas

   Šiandien sveikatos priežiūros specialistas Domas „Boružiukų“ ir „Bitelių“ grupių vaikus pakvietė į edukacines valandėles „Grūdiniai produktai – sveikatai palankios mitybos pagrindas“. Jos metu vaikai sužinojo, kad grūdiniai produktai yra pagrindinis mūsų energijos šaltinis, o juose gausu ne tik angliavandenių ar baltymų, bet ir maistinių skaidulų bei mineralinių medžiagų. Kad mityba būtų kuo labiau vertingesnė, būtina valgyti viso ar pilno grūdo produktus: makaronus, duoną, grikių, ryžių, avižų pilno grūdo kruopų košes. Dar vaikai sužinojo, kad šie produktai gaunami perdirbant pilnus grūdus, kuriuose yra visos grūdo dalys, ko tikrai nėra įprastuose grūdiniuose produktuose. Domas paskatino vaikus ne tik darželyje, bet ir namuose valgyti kuo daugiau pilno ar viso grūdo produktų.Šios edukacinės valandėlės – tai vienos iš daugelio respublikinio projekto „Sveikatiada“ veiklų.

Priedai:
Nuorodos